Asiakastarinat:

Neurosonic auttaa urheilijaa palautumaan

MM-tason fitness-urheilija ja valmentaja Eveliina "Eevsku" Tistelgren käyttää Neurosonicia palautumiseen: "Neurosonic auttaa palautumaan treeneistä ja vaikuttaa positiivisesti unenlaatuun!"

Eveliina kilpailee kansainvälisellä tasolla IFBB Women’s Fitness -sarjoissa. Samalla hän valmentaa sekä kirjoittaa hyvinvoinnista, treenaamisesta, ravinnosta ja kilpaurheilusta.


Lihaksiston palautuminen nopeutuu merkittävästi

"Minulla on ollut aktiivisessa käytössä Neurosonic-patja kauden 2017 - 2018 aikana ja tulokset ovat olleet hyviä. Lihaksiston palautuminen rasituksesta tuntuu nopeutuvan merkittävästi, mikä näkyy jaksamisena jäällä, varsinkin silloin kun pelirytmi on tiivis. Matsien jälkeinen hölkkäilyn hallin ympärillä on jäänyt, käytän poikkeuksetta pelirasituksesta palautumiseen patjaa. Matsien ja kovien treenien jälkeinen lihasten jomotus ja särky, joka on se normi tuntemus seuraavana aamuna, on hävinnyt ja vaihtunut tuntemukseen siitä, että kroppa on taas valmis."


Neurosonic, minne veit mun kivun?

Ensimmäisellä kerralla kun heittäydyin patjalle, olin makoillut siinä apauttiarallaa neljä minuuttia kun pääsi itku. Vielä tänä päivänäkään en tiedä miksi niin kävi, koska luokitukseltani olen lähempänä suomalaista miestä kuin moni äijäkään; minähän en itke. Oikeastaan en koskaan muutoin kun sillon kun pää on täynnä opiaatteja ja pelkään seuraavaa operaatiota selässä. Mutta siinä mä makasin, räkä poskella porasin menemään kuin pikkutyttö samalla kun mietin että kuinka koko kroppa nyki pienesti ihan niin kuin sillon kun oot just nukahtamaisillas kun keho rentoutuu. Mihinkään ei sattunut ja lihas lihakselta koko keho alkoi antamaan periksi.

Näin jälkikäteen kun oon tilannetta miettinyt, on tullut mieleen että siinä kun patja värinällä ”pakotti” kehon rentoutumaan, avautu varmaan melkoisia henkisiä patoumia koska siinä hoidon aikana kävin läpi pitkän pätkän aina onnettomuuspäivästä siihen hetkeen asioita läpi.

Siltä samalta makoilulta värisevän ohjelman jälkeen kävelin sänkyyni ja otin kevyet viiden tunnin päikkärit. Heräsin myöhään illalla, olin sen verran hereillä että käväisin koirien kanssa pihalla ja jatkoin yöunille. Nukuin ensimmäistä kertaa pitkään aikaan koko yön, melkein 10tuntia niiden viiden tunnin päikkäreiden päälle. Heräsin aamulla herätyskelloon ja lähdin aamutreeneihin Eeron kanssa. Tein yhdet elämäni parhaimmista treeneistä sinä aamuna.

Vielä tuossakaan vaiheessa en oikein ymmärtänyt kuinka tuo laite tulisi muuttamaan mun tilannetta. Ei se kerta laakista kipuja hävittänyt, mutta koko keho toimi heti paljon avonaisemmin. Se on sana mikä tulee mieleen ensimmäisenä jos pitäisi sanoa joku tietty sana kuvaamaan tunnetta mitä siinä makoilun jälkeen tulee. Tuntuu että koko keho hengittää paljon enemmän, tekee töitä enemmän ja toimii enemmän.

Mutta mitä se on nyt sitten tehnyt kun oon saanut laitetta käyttää ja kokeilla pian kolmen kuukauden ajan?

Kun laite tuli mulle, mulla meni vähintään 14 lääkettä päivässä, huonompana päivänä enemmänkin. Kaksi niistä oli mahansuoja lääkettä, neljä oli oxycodonia ja loput hermokipulääkkeitä ja muita miedompia kipulääkkeitä. Mä söin vuoden oikeastaan päivittäin sellasia lääkkeitä jotka luokitellaan huumeiksi, koviksi sellasiksi. Oxycodoinin teho on jopa 1,5kertainen verratuna morfiiniin. Ja mä vedin cocktailin joka päivä ja siltikään niistä ei aina apuja ollut.

Kun Neurosonicin patja oli ollut mulla reippaan kaksi viikkoa, huomasin yks kaunis päivä ajattelevani että en oo tänään niin kipeä että pitäiskö kokeilla jättää lääkkeet pois. Ja siihen päivään jäi lääkkeet. KAIKKI.

Ja tänään on se päivä kun oon ollut seitsemän viikkoa, eli melkein kaksi kuukautta ilman minkäänlaista lääkitystä. Ainoat lääkkeet mitä oon joutunut välillä ottamaan on ollut mahansuojalääkkeet mutta niitäkään en joudu syömään enää päivittäin.  Mun lääkitys jäi kerta laakista. En missään nimessä sano että se on oikea systeemi jättää lääkkeet, aina täytyy keskustella lääkärin kanssa alasajosta varsinkin kun puhutaan isoista lääkemääristä ja kovista lääkeaineista, mutta mulla jäi kuin seinään. En kärsinyt sen kummemmin vieroitusoireista muutoin kuin että ensimmäisinä päivinä lihakset tuntui levottomalta mutta otin aina iltasella patjalla jonkun ohjelmista ja kroppa rentoutui. Ja tiedättekö mikä tässä on parasta? Lääkkeet on jäänyt ja kivut on pysyneet poissa.

En anna kunniaa pelkälle patjalle, se ei ole missään nimessä ihmelaite joka parantaisi kaiken syövästä nälänhätään, mutta mun kohdalla se muutti koko stoorin. Oon patjan tulon myötä jättänyt nyt kaikki lääkkeet koska kivut on hallinnassa, oon päässyt nostamaan treenien tasoa (tästä on tulossa oma postauksensa) ja suurimpana plussana oon alkanut myös nukkumaan paremmin, kaikki tämä yhdessä antaa vihdoin mun keholle mahdollisuuden alkaa parantumaan ja parantamaan itse itseään. En kärsi enää öisistä kipukohtauksista, nukun levollisemmin ja täten jaksan päiväni paremmin. Vaikka mun kokonaisuus juurikin on kunnossa, tuntuu että patja on yksi merkittävimmistä avuista Eeron työpanoksen lisäksi mitä mulle on tarjottu koko 8,5vuoden aikana.

Koska mun keho voi paremmin, oon päässyt kuntouttamaan sitä enemmän kun henkinen ja fyysinen balanssi alkaa löytymään ja vaikka nyt tuntuukin että maalaan varmaan niitä piruja seinille enkä tietenkään voi ennustaa mihin kunto tästä eteenpäin menee niin pakko on vähän hihkua onnesta - tällä viikolla mulla virallisesti päätettiin hoitosuhde ortopedian osastoon sekä kipu poliklinikkaan koska tällä hetkellä saan keskittyä vain ja ainoastaan kuntoutumiseen.


Potilaiden kokemukset ovat vakuuttavia

Rimpiläinen kohtaa työssään työterveyshuollon erityslääkärinä paljon potilaita, joilla on vaikeita ongelmia unettomuuden, kipujen ja masennuksen vuoksi. Joillakin nämä ongelmat ovat yhtenä vyyhtenä tai yksi ongelma johtaa toiseen ja saa aikaan pahan kierteen. Potilaiden kokemukset Neurosonic-hoidosta ovat kuitenkin olleet vakuuttavia ja oireisiin on löytynyt apua.

—Kuulin Neurosonicin tuolista paikalliselta fysioterapeutilta. Olin törmännyt vähän vastaavaan menetelmään aiemmin jo -90 luvulla huippu-urheilun kautta. Tässä menetelmässä matalataajusvärähtelyä käytettiin urheilijan palautumiseen.  Tämän vuoksi uskalsin suositella Neurosonicin hoitoa omille potilaillemme. Kun hoidamme potilaita, joilla on vaikeita ongelmia unettomuuden, kipujen tai masennuksen kanssa, haluaa todella löytää ratkaisun, jolla asiakkaan tilanne parantuisi, etenkin jos kaikkea on jo kokeiltu, sanoo Pekka.

Elämänlaatua parantava vaikutus nukkumiseen ja kivunlievitykseen

Pekan mukaan potilaiden antama palaute hoidon vaikutuksista on ollut erittäin myönteistä. Sillä on merkittäviä parantavia vaikutuksia nukkumiseen ja kipujen lievittymiseen. Näiden helpottaessa myös mieliala kohenee. —Mielestäni Neurosonicin hoito-ohjelmilla on merkittäviä vaikutuksia käyttäjien elämänlaadun parantumiseen kun kivut lieventyvät tai poistuvat ja nukkuminen muuttuu normaaliksi, Pekka toteaa. Työterveyslääkärinä hän näkee myös myönteiset vaikutukset työnantajien ja yhteiskunnan kannalta. —Potilaat pääsevät takaisin töihin ja sairauspoissaolot, lääkekulut ja niiden aiheuttamat kustannukset pienenevät. Tämä on hyvä, täydentävä hoitomuoto muiden hoitojen rinnalla. Minusta tässä voittavat kaikki, sanoo Pekka.

Pekka näkee hoitomuodolle uusia käyttökohteita esimerkiksi neurologisten potilaiden hoidossa. Hänen mukaansa neurologisen puolen potilaille on hyötyä värähtelyhoidon tuomasta kehon ja lihasten rentoutumisesta ja vaikutuksista hermostoon ja verenkiertoon. —Uskallan suositella tätä hoitomuotoa ja kannustaa kollegoita kertomaan tästä omille potilailleen. Omien potilaideni kokemukset hoidon hyvistä tuloksista ovat vakuuttaneet, sanoo Pekka.

Pekka Rimpiläinen on Etelä-Savon Työterveys Oy:n työterveyshuollon erikoislääkäri.


Varsinkin ennen aamutreeniä on kiva saada keho hereille koviin harjoituksiin!

Moikka! Olen nyt käyttänyt jo jonkun aikaa Neurosonic-patjaa ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Alkuun käyttötarkoituksena oli palautuminen ylirasituksesta. Selkeimmin vaikutukset huomasin silloin parantuneena yöunena. Nykyisin käytän patjaa ennen kaikkea treeneistä palautumiseen, mutta myös aktivoimaan kroppaa ennen treeniä. Varsinkin ennen aamutreeniä on kiva saada keho hereille koviin harjoituksiin!

-Neziri


Kuinka tärisevä tuoli voisi auttaa uniongelmiin?

on kärsinyt vakavista uniongelmista lähes koko elämänsä ajan: uniongelmat alkoivat aikuisiällä ja ne kärjistyivät aktiiviuran päätyttyä. Pahimmillaan Heino saattoi nukkua ainoastaan vajaan tunnin yössä. Hän kertoo hakeneensa apua uniongelmiin erilaisista hoitomuodoista aina akupunktiosta lähtien ja vaikeimpina aikoina hän joutui ottamaan 5-10 tablettia illassa saadakseen edes jonkunlaisen levon. Uniongelmien takia hän joutui olemaan myös paljon sairauslomalla.

Neurosonicin hoitotuoleista kuultuaan hän päätti kokeilla hoitoja, vaikka suhtautuikin hoitoon ja sen tehoon alussa skeptisesti. -Perinteisen lääketieteen puolella ei ollut enää mitään, mistä olisin hakenut apua uniongelmiini, toteaa Heino.

Neurosonic-hoidon teho yllätti

-Vaikutukset olivat hyvin positiiviset. Otin hoitoja noin 2-3 kertaa viikossa kolmen viikon ajan ja uniongelmat alkoivat taittua. Ensimmäisellä hoitokerralla nukahdin tuoliin. Tämä tapahtui vielä päivällä – en edes muista milloin olisin viimeksi saanut minkäänlaista silmänluppoa päiväsaikaan, kertoo Heino.

Hoidon teho on yllättänyt niin Mikon kuin hänen lääkärinsäkin. Heino kertoo häntä hoitaneen lääkärin suhtautuneen hoitoon ja sen tuloksiin hyvin positiivisesti. Lääkehoitokin on hänen osaltaan lähes taakse jäänyttä elämää. Neurosonicin Marcolle hän antaa isot kiitokset siitä, kuinka innostunut hän on ollut kehittämään tuotetta ja auttamaan asiakasta yksilöllisellä tasolla.

Tärinähoito rauhoittaa ja auttaa nukahtamaan

-Suosittelisin tätä tuotetta ihan jokaiselle, jolla on kroonisia univaikeuksia tai vähän pidempään uniongelmista kärsineille. Hoito pistää kehon ihan väkisin rauhoittumaan ja suosittelisin tätä myös stressistä kärsiville ihmisille, hän toteaa. Heino kertoo saaneensa hoidosta apua myös vaikeassa elämäntilanteessa, kun hänelle läheinen ihminen menehtyi.

Heino käytti hoitotuolia säännöllisesti vuosien 2012-2013 välisenä aikana. Nykyään vuonna 2016 hän ei käy hoidossa enää kuin muutaman kerran vuodessa ja silloinkin hänen sanojensa mukaan ainoastaan siksi, että siitä tulee niin hyvä olo.

-En tiedä kuinka moni on saanut tästä tuolista näin suuren avun. Toivottavasti ihmiset tajuaisivat lähteä tarpeeksi ajoissa hakemaan apua muualtakin kuin apteekista. Tämä kuulostaa ihan absurdilta, että tuoli joka tärisee, voisi auttaa. Katu-uskottavuus tulee kuitenkin ainoastaan itse kokeilemalla, toteaa Heino.


Palauttavat ohjelmat tekevät ihmeitä

Marjo Remekselle tehtiin lapsena pallolaajennus aortan ahtauman takia. Operoitu sydän on alttiimpi taudeille. Sairastumisiin on pitänyt suhtautua sen jälkeen vakavasti. —Minulla oli vuonna 2009 pitkä flunssakierre, jonka vuoksi juoksin eri lääkäreillä. Syytä ei löydetty ja osa lääkäreistä kummeksui nuoren naisen toistuvia lääkärikäyntejä pelkän flunssan takia, kertoo Marjo. Lopulta pahin vaihtoehto toteutui: Marjo joutui akuuttiin sydämensiirtoon, koska sairastaminen ja hoitovirheet olivat tuhonneet yhden sydänläpän. —Minulla oli onnea, sydän löytyi ja leikkaus onnistui, toteaa Marjo vuosien jälkeen.

Alkoi pitkä kuntoutus liikunta- ja työkykyiseksi. —Kuntoutuminen vaatii todella työtä ja sisua. Kuljettuani tämän tien, ajattelin että minulla on myös tahdonvoimaa toteuttaa haaveeni kilpaurheilijaksi ryhtymisestä, sanoo Marjo. Marjo aloitti harjoittelun valmentajan Salla Rinteen ohjauksessa. Urheilijalle palautuminen on tärkeää. Sydämensiirron takia Marjo syö hylkimisenestolääkkeitä. Ne hidastavat aineenvaihduntaa ja solujen uusiutumista, mikä hidastaa palautumista. Marjo löysi Neurosonicin netistä. —Jos aikoo kilpailla, pitää treenata kovaa. Se vaatii taas nopeaa palautumista. Neurosoncin palauttavat ohjelmat tekevät ihmeitä – kovankin harjoittelun jälkeen kroppa on taas valmis treeniin seuraavana päivänä, kertoo Marjo.

Hänen mukaansa Neurosonic on tuonut myös kokonaisvaltaista kehon ja mielen rentoutta ja rauhaa. —Olen ollut aina huono nukahtamaan ja ennen siihen meni joka ilta puolesta tunnista tuntiin. Säännöllisellä Neurosonicin käytöllä nukahdan alle 10 minuutissa. Myös unenlaatu on parempaa.

Marjo käyttää myös Neurosonicin aktivoivia ohjelmia. —Elinsiirron saanut keho on kuin vanha diesel - se lämpenee ja herää todella hitaasti. Hermoston hitaan heräämisen takia lämmittelyäkin pitää ei-siirrännäishenkilöön verrattuna tehdä puolet pidempi aika. Aktivoivat ohjelmat ovat auttaneet varsinkin pikajuoksussa ja muissa räjähtävissä lajeissa. Valmentajani mukaan jalkani eivät ole koskaan olleet niin nopeat kuin Neurosonicin jälkeen, kertoo Marjo. Tällä hetkellä hän on matkalla ensin elinsiirrokkaiden EM-kisoihin Suomessa lajeina 100m juoksu, korkeus- ja pituushyppy ja kuulantyöntö. Sen jälkeen tähtäimessä on Espanjan MM-kisat.


Olen herännyt taas elämään

Mirka Laukkanen, kätilö ja psykiatrinen sairaanhoitaja, 40 v.

Mirka Laukkanen sairastaa kahta harvinaista sairautta. EDS-diagnoosin saaneilla on perintötekijöissä virhe. Sairauden vuoksi elimistö ei tuota tarpeeksi kollageenia. Potilaalla on paljon kipuja ja palautuminen rasituksesta on hidasta. Tähän diagnoosiin liittyy usein SEID-sairaus, joka aiheuttaa kroonista väsymystä.

—Nuorena tyttönä olin ihan terve. Kahdeksan vuotta sitten aloin saada oireita, nivelkipuja ja muita kivun tunteita. En palautunut rasituksesta, jopa hiusten pesu oli vaikeaa, kun käsien pitäminen ylhäällä oli niin raskasta. Olen ammatiltani kätilö ja psykiatrinen sairaanhoitaja. Olen ollut pitkillä sairaslomilla ja hyvin väsynyt myös siksi, että en ole pystynyt kipujen takia nukkumaan kunnolla. Päädyin kokeilemaan Neurosonic-hoitoa työterveyslääkärini suosituksesta, sillä en saanut apua mistään ja eivätkä kipulääkkeetkään tuoneet helpotusta.

—Kokeilin Neurosonic-hoitoa Mikkelissä maaliskuussa. Jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen sain nukuttua koko yön. Otin hoitoja aluksi 2-3 kertaa viikossa. Kunto koheni ja kivut vähenivät. Muutaman kuukauden käytön jälkeen päätin ostaa divaanin itselle. Kotona käytin ohjelmia aluksi kolme kertaa päivässä, sekä rentouttavia että palauttavia. Kesästä lähtien olen ollut täysin kivuton. Myös muuta lääkitystäni on vähennetty. Jos elämässä ei ole ylimääräistä stressiä, hyvän olon ylläpitämiseen riittää hoito kerran viikossa. Suosittelen, että ensimmäiset hoitokerrat tehdään ammattilaisen kanssa, joka osaa käyttää erilaisia ohjelmia. Sen jälkeen tiedät itse, millainen ohjelma sopii juuri sinulle.

—Olen toteuttanut ison unelmani ja muuttanut Norjaan töihin – haave, jonka luulin jäävän iäksi toteutumatta. Olemme käyttäneet laitetta myös 12-vuotiaan poikani vaikeaan migreeniin. Hän sai aiemmin joka viikko useita oksentamiseen päätyviä migreenikohtauksia. Liikuntaharrastukset jouduttiin lopettamaan ja koulusta tuli paljon poissaoloja. Nyt migreeni pysyy poissa, kun hoidon toistaa kerran kolmessa viikossa. Poikani on myös voinut aloittaa uudelleen uintiharrastuksen.

—Voin suositella Neurosonic-laitetta ja hoitoja kaikille, jotka kärsivät kivuista ja unettomuudesta ja myös hoitoalan ammattilaisille täydentämään jotain toista hoitomuotoa. Olen herännyt taas elämään tämän hoidon avulla – kaikki joilla on kroonisia kipuja, tietävät mitä se merkitsee. Voin olla töissä ja pystyn jopa harrastamaan liikuntaa. Apu, jonka saan tästä, merkitsee minulle paljon.


Divaani on henkireikä työpäivässä

– Olimme jo vuosien ajan miettineet erilaisia vaihtoehtoja työsuhde-eduiksi. Kuulin Neurosonicin tuotteesta Facebookista, kun joku tuttavistani suositteli sitä toiselle. Kiinnostuin itsekin asiasta ja aloin selvitellä sitä tarkemmin, Janne kertaa.

Janne luki Neurosonicin nettisivuilta yrityksen tuotteista. Asiakaskokemukset ja tuotteen tieteellinen tausta vakuuttivat.

– Päädyimme tilaamaan Neurosonicin tuotteita, kun olin tutkinut asiaa ja itse testannut tuotetta. Meillä on käytössämme kaksi Neurosonincin divaania, yksi Oulun toimipisteellä ja yksi Helsingissä. Tuotteista on saatu positiivista palautetta, ja työhyvinvointi on parantunut paljonkin, Janne kertoo.

Helppokäyttöinen ja laadullisesti korkea tuote

Jannen mukaan Neurosonic on yrityksenä toiminut erinomaisesti. Tilauksen saa tehtyä nopeasti, ja asiakas pidetään ajan tasalla. Tuote toimii mobiililaitteella, ja sen käyttö on Jannen mukaan yksinkertaista ja nopea oppia.

– Toimitusjohtajana olen hankkinut yritykselleni monenlaisia tuotteita. Neurosonicin tuotteet ovat laadukkaita ja ne ovat jopa ylittäneet odotukseni. Nahkadivaani on laadukkaampi kuin mitä kuvittelin, Janne kiittelee.

– Meidän yrityksemme on kovassa kasvussa. Tilaamme Neurosonicin tuotteita lisää tarpeen mukaan, kun henkilökuntamme kasvaa, Janne suunnittelee.

”Olossa huomaa selkeästi, että tuote toimii”

Laitteet sopivat Jannen mukaan niin työpäivän tuoksinassa rentoutumiseen kuin liikuntasuorituksesta parantumiseenkin.

– Olen huomannut, että kun stressitasot nousevat korkealle ja on muutenkin huonompi päivä, niin pieni tauko Neurosonicissa selkeästi parantaa oloa. Siitä on helpompi jatkaa päivää. Urheilen itse jonkin verran ja uskallan väittää, että tuotteella on iso merkitys myös suorituksesta palautumiseen, Janne kertoo.

Eximialla Neurosonicin laitteissa rentoudutaan niin työpäivän aluksi, lopuksi kuin keskellä päivää.

– Meidän rikkautemme on työntekijät ja heidän hyvinvointinsa. Tämän tyyppiset tuotteet ovat erinomaisia parantamaan tyytyväisyyttä ja työhyvinvointia. Käytän itse tuotetta hetkelliseen rentoutumiseen keskellä päivää. Tuotteesta on tullut erittäin positiivista palautetta. Divaani on henkireikä työpäivässä. Olossa huomaa selkeästi, että tuote toimii, Janne tiivistää.


Uskomaton keino palautua rasituksesta

F1-veneiden kaksinkertainen maailmanmestari käyttää Neurosonicin menetelmää jo kolmatta vuotta.

Sami Seliö on F1-veneiden kaksinkertainen maailmanmestari. F1-sarja on moottoriveneiden korkein kilpa-ajosarja. Autourheilun tavoin veneet kilpailevat ympäri maailmaa käsittävissä osakilpailuissa maailmanmestaruuspisteistä.

—F1-venettä ajettaessa keho on kovalla rasituksella siihen kohdistuvien G-voimien vuoksi. Pidän myös kuntoa yllä taekwondo-treeneillä. Näistä palautumiseen olen aiemmin käyttänyt paljon hierontaa, kertoo Sami. Hän on myös kokeillut useita hierovia tuoleja ja laitteita auttamaan palautumisessa. —Mitkään mekaanisesti hierovat tuolit eivät ole olleet hyviä, kommentoi Sami.

—Kuulin Neurosonicin menetelmästä manageriltani, joka ehdotti tuolin käyttöä minulle. En uskonut yhtään myyntipuheita, että menetelmästä olisi apua. Tuoli näytti ihan tavalliselta hierovalta tuolilta. Ajattelin katsoa samalla telkkaria hoidon aikana. Siitä ei tullut kuitenkaan mitään. On aivan uskomatonta, miten hoito rentouttaa ja saa kehon palautumaan, sanoo Sami.

Samilla on selässä vanhoja urheiluvammoja. Hän on joutunut aiemmin käymään usein kiropraktikolla. —Myös kiropraktikkoni on huomannut hoidon vaikutukset. Hän on huomauttanut, että käyn nykyään harvemmin vastaanotolla, kertoo Sami.

—Asun osan vuodesta Espanjassa. Minulla on siellä Neurosonic-patja ja kotona Suomessa divaani. Käytän laitetta päivittäin, jos se on minulla käsillä. Mielestäni on uskomatonta, kuinka hoito rentouttaa, palauttaa ja parantaa myös unta. Olen nyt käyttänyt Neurosonicin laitteita noin kolme vuotta ja olen suorastaan koukussa. Voin suositella Neurosonicia kaikille palautumiseen, mutta uskon, että siitä on myös hyötyä uniongelmissa ja ihmisille, jotka eivät pidä perinteisestä hieronnasta.


Asiakaspalaute:

Vaihdevuosioireet

TUOLIN VAIKUTUS: kuukauden aikana olen käyttänyt alussa päivittäin (aloitin R ohjelmilla, välillä A ja yhden P olen ottanut). Välillä taukoja 2-4pv. Uni syventynyt. En herää enää yöllä (kuin korkeintaan pissalle joskus). Uni tulee nopeammin. Nivelkivut ja turvotukset historiaa. Kömpelyys vähentynyt todella merkittävästi (voimakkaat PMS oireet aiheuttivat minulle ihan toivottoman Hessu Hopo syndrooman = tohelo ja kömpelö). Mieliala tasoittinut. Terävimmät PMS oireet ovat talttuneet, turvotus vähentynty kehossa. Mielikyvähormooni hyrrää. Olen iso sydän <3 Migreeni on valitettavasti jokakuukausi vieraana 🙁 mutta olen huomannut, että siitäkin terävin pisto vähentynyt. Kuukautisten jälkeen mene muutama päivä ja iskee niskan/takaraivon jyskytys joka nousee lekaksi päähän. Johtuu myös ferritiinin laskusta kuulemma, eli rauta-arvot laskee ja aiheuttaa kipua. Hormoonitason vaihtelusta minä migreenin saan. Siihen haen vielä hoitotasapainoa NS tuolilla. Mutta hyväksyn sen, että se on osa tätä naisena olemista. Sormieni nivelet toimivat taas paremmin. Viimekesä oli niin paha, että luulin, etten voi jatkaa käsityöammatissani 🙁 Nyt saan tuolista apua niin moneen vaivaan, että en edes muista niitä tässä kaikkia luetella. Elämäni paras investointi. Tästä tulikin romaani  Niille joilla tuoli, patja, divaani "ei toimi". Sanoisin, että kokeilkaa eri ohjelmia, käyttäkää Marco Kärkkäinen tietoja hyväksi. Rauhoittakaa hoitotilanne. Ottakaa aikaa. Älä suorita NS aikaasi. Mene, ota kehosi ja lepää <3 Ei tämä perustu ihmeeseen. Tämä perustuu kehon viisauteen. Äänivärähtely herättää uinuvat solupallerot hoitamaan sinua, sinun omat solupallerosi. Toivon ja uskon, että pääsen hormoonimyrksyni läpi NS avustavana. Pilleripurkin korkki aukeaa vasta, jos on ihan pakkopakko. PS: jo viikon käytön jälkeen pääsin käymään lintujen ruokinnalla metsässä niin, että pystyin nostamaan jalkojani lumessa kivutta, enkä rämpinyt etukenossa kädellä puista tukea ottaen. Olen myös lumikenkäillyt vuosien tauon jälkeen. Koska se on ihanaa. Eikä satu enää niveliin.


Reisiluun murtuman nopeampi paraneminen

Meillä on iäkäs asiakas, jolla oli reisiluun murtuma. Päivittäin tuolissa, parani nopeasti eikä särkyjä. Meillä kun tuppaa iäkkäillä kaikki kestämään ja venymään, niin tämä meni ihan nappiin ja murtumat olivat pahat. Ja tosiaan särkylääkkeitä ei tarvittu paranemisen aikana eikä myöhemminkään. Vaikea arvioida kuinka paljon lyhensi toipumisaikaa.

Tiina Vieraankivi
Päivätoiminnan ohjaaja
Jokioisten kunta


Neurosonic osana Amiedun työhyvinvointia

Ami-säätiö, Amiedu pääkaupunkiseudun ammatillisena aikuiskouluttajana on tarjonnut henkilökunnalleen (320 henkeä) osana työhyvinvointia tukevaa toimintaa mahdollisuuden käyttää Neurosonic hoitotuolia vuodesta 2011.

Useat työntekijämme ovat kokeneet sen lievittävän stressiä, parantaneen unta sekä helpottaneen erilaisia särkyjä. Erityisesti tuoli on tarjonnut mahdollisuuden palautua ja rentoutua työn rasituksesta parantaen työhyvinvointia.

Tytti Forssell, henkilöstöasiantuntija, Amiedu


Neurosonic kehitysvammaisten kuntoutuksessa

KOKEMUKSIA NEUROSONIC-PRO TUOLISTA KEHITYSVAMMAISILLA

Isonniitynkadun ryhmäkoti sijaitsee Helsingissä ja se aloitti toimintansa syyskuussa 2013. Ryhmäkodissa asuu 22 runsaasti tukea ja apua tarvitsevaa kehitysvammaista henkilöä neljässä eri kodissa.

Asukkaiden tuen tarpeista johtuen, heidän päivätoimintansa järjestetään ryhmäkodin elämyshuoneissa. Päivätoiminnan taustalla on multisensorinen toimintamalli ja yhtenä välineenä toiminnassamme käytämme Neurosonic-Pro tuolia. Tuoli on käytössä mm. kehotunto- ja rentoutusryhmissä. Useimmiten käytämme uni- ja stressiohjelmaa ja/tai spastisuus- ohjelmaa.

Olemme käyttäneet Neurosonic-tuolia usean vuoden ajan päivittäin. Hoitojen positiiviset vaikutukset näkyvät asukkaiden arjessa, mm. spastisuus lievittyy ja asukas on rennompi loppupäivän hoitotilanteissa.

Asukkaat, joilla on ollut kosketusyliherkkyyttä, ovat Neurosonic-hoitojen myötä oppineet paremmin sietämään kosketusta.

Neurosonic-hoidot ovat vaikuttaneet positiivisesti myös asukkaiden aineenvaihduntaan. Esimerkiksi henkilö, jolla on taipumusta ”pissan panttaamiseen”, usein hoidon aikana tai heti sen jälkeen tekee pissat. Hoidoilla on positiiviset vaikutukset myös vatsan toimintaan.

Lisäksi olemme huomanneet asukkaiden rentoutuvan tuolissa niin henkisesti kuin fyysisestikin. Hoitojen jälkeen asukkaissa on aistittavissa levollisuus ja rauhallisuus.

Olemme erittäin tyytyväisiä Neurosonic-tuoliin. Työntekijän näkökulmasta katsottuna tuolia on helppo ja turvallinen käyttää. Tuolin muotoilu ja säädöt mahdollistavat käytön henkilöille, joilla saattaa olla hyvinkin vaikeita virheasentoja.

Usean vuoden käyttökokemuksen jälkeen voimme lämpimästi suositella Neurosonic-tuolia kaikille, myös kehitysvammahuollon yksiköille!

Terveisin,

Päivätoiminnan ohjaajat Sari Jokela ja Tanja Nuutinen Isonniitynkadun ryhmäkoti
Helsingin kaupunki


Neurosonic, minne veit mun kivun?

Sain reipas kuukausi sitten kokeiltavaksi Neurosonic nimisen patjan. Hiukan olin satojen lääkäreiden, poppamiesten ja vinkkivitosten jälkeen skeptinen, että noinkohan vain matalataajuusvärähtelyä aiheuttavalla patjalla olis mitään vaikutusta mun kuntoon. Sanoin Neurosonicin porukalle, että jos siitä ei ole apua, mä en sit ala vauhkoomaan mistään blogiin, jos laite ei mulla toimi. Luotto oli selkeesti tapissa mutta näin 8,5 vuotta onnettomuudesta mielestäni olin kokeillut jo kaiken.

Vaan kuinka ollakaan: tänään tuli 2 viikkoa täyteen ilman opiaatteja. Oon syönyt viimeisen vuoden joka päivä huumeiksi luokiteltavia vahvoja kipulääkkeitä, niitä mitä haetaan apteekissa kahden oven takaa samalla kun arvioidaan käyttäjän huumausaine tausta. Ja 2viikkoa oon ollut nyt ilman niitä! Henkilökohtaisesti kova saavutus, koska niiden jälkeen jäi muut kipulääkkeet ja yks päivä uskalsin sanoa ystävälle et mä en ole kipeä, enkä syö 14kpl kovia kipulääkkeitä päivässä. Ottaen huomioon, että oon treenannu, riehunut menemään vapaalla ja esimerkiksi navetalla ystävien apuna, tuntuu aika uskomattomalta.

Skeptinen kun olen, voi olla, että huomenna oon taas dosetilla mutta päivä kerrallaan nautin tästä fiiliksestä niin kauan, kun sitä riittää!

https://www.stoori.fi/ihan-oikea-elama/iok-neurosonic-minne-veit-mun-kivun/

Heidi Perkonmäki


Traumaperäinen unettomuus vaivannut 10 vuoden ajan, Tanja 46 vuotta

Traumaperäinen unettomuus vaivannut 10 vuoden ajan.
Mukana Neurosonic -testiryhmässä.
Hoitojakso toteutettiin maaliskuussa 2016 PRO –tuolissa.

Asiakaskokemus hoidosta:

Olen kärsinyt traumaperäisestä unettomuudesta 10 vuotta. Minulla on ollut lisäksi kiputila nikama-alueella, yläselässä.  Hoito tuntui ihanalle. Ensimmäinen ajatus oli "tällaiselleko kissasta tuntuu, tämä on ihanaa". Olo oli jokaisella kerralla levollinen, rentouttava ja rauhallinen, vaikka päivät olivat hektisiä.

Neurosonic-hoito on auttanut unettomuuteen. Jo toisen kerran jälkeen jätin pois Triptyl-lääkkeen, jonka avulla olen nukkunut jo monta vuotta. Tällä hetkellä nukun todella hyvin ja aamulla herään virkeänä - ihmeellistä, mutta totta!!! Ja tämä ilman lääkettä.

Yöllä herätessä on ollut olo, ettei ole mitään hätää... uni on tullut hetkessä uudestaan. Aikaisemmin kun yöllä heräsin, sydän alkoi tykyttää ja nukahtaminen oli todella haasteellista, lääkkeillä nukkuminen onnistui.

Olen todella kiitollinen, että pääsin mukaan testiryhmään!! Olen suositellut hoitomuotoa ja minulla on esitteitä kassissa mukana. Yksi ystävä on kokemukseni innoittamana kokeillut hoitoa!

Minä sain avun unettomuuteen jo 3 kerran jälkeen. Minulle on myös sanottu, että silmäni sädehtivät 🙂 ehkäpä siksi, että nukkuminen on luonnollista ja helppoa!


Tiina Aho - Kun uni palasi

Terveydenhoitoalalla työskentelevä Tiina Aho on kärsinyt univaikeuksista useiden vuosien ajan. Kaikki alkoi 18 vuotta sitten. Tiina oli saanut esikoisensa, joka nukkui pienestä pitäen katkonaisesti –niin yöllä kuin päivällä. Tiinan lapsen huonounisuus ei kuitenkaan jäänyt vauvavuoteen, sitä kesti neljä vuotta.

Lapsen unen korjaannuttua tuon jakson jälkeen, Tiinan uni ei korjaantunut. Hän herkistyi öisiin ääniin: ohi ajavien autojen hurinaan, herätyskellon tikitykseen tai vierellä hiljaa kuorsanneeseen mieheensä.

Synnytyksen jälkeisestä unilääkkeiden satunnaisesta ottamisesta Tiina joutui siirtymään säännölliseen lääkkeiden käyttöön. Tämä johti toimintakyvyn madaltumiseen ja olo oli päivällä kuin hidastetussa elokuvassa. Ilman lääkkeitä hän olisi kuitenkin ollut toimintakyvytön.

Päivittäisen kolmen vuoden lääkkeiden käytön jälkeen Tiina hakeutui lääkärille, joka ehdotti hänelle väsyttäviä ja lihottavia mielialalääkkeitä. Lääkkeiden sijaan hänelle ei ehdotettu kertaakaan psykoterapiaa tai unitutkimusta.

Tiina teki voitavansa unen löytämiseksi: kokeili luontaistuotteet, ulkoili ja liikkui, huolehti siitä, että makuuhuone on tuuletettu ja sänky ja patjat ovat laadukkaat. Hän lopetti unilääkkeet kolme vuotta sitten lähimuistin pätkiessä. Tilalle tuli nukahtamislääkkeet. Tämä ajanjakso kesti useita vuosia.

Vuosi sitten tapahtui romahdus. Tiina joutui jäämään sairauslomalle.

Uusi työterveyslääkäri otti uniongelman vakavasti. Hän pääsi unitutkimukseen ja unirytmin korjaamisesta tuli nyt ensisijainen tavoite. Lisäksi psykologin kanssa sovittiin yhdessä tahdin hiljentämisestä, joka on sitkeän, perfektionistin, tehokkaan ja huolehtijan luonteenlaadulla varustetulle Tiinalle tärkeä hyvinvointia ja terveyttä ylläpitävä muutos.

Samaan aikaan Tiina luki artikkelin matalataajuushoidosta, jossa keskushermostoa rentoutetaan värinän avulla. Tämän hoidon seurauksena Tiina on nukkunut miltei kokonaan ilman lääkkeitä.

Tuntuu, kuin joku olisi vetänyt kasvojeni edestä sumuverhon pois. Huonoja öitä tulee jatkossakin, mutta nyt tiedän, että myös minä voin nukkua hyvin. Heräily ei ole enää traagista.


Matalataajuisella värähtelyhoidolla on positiivisia vaikutuksia elimistön toimintaan

Pääosa ihmisen elimistön säätelymekanismeista perustuu joko autonomisen hermoston tai sisäeritysrauhasten välittämiin viesteihin. Näihin säätelyjärjestelmiin voidaan vaikuttaa monilla tavoin esim. lääkeaineilla, mutta myös fysikaalisilla elimistön ulkopuolelta tulevilla ärsykkeillä. Neurosonic-menetelmässä matalafrekventtisillä värähtelyaalloilla on monia elimistön toimintaa tervehdyttäviä ja balansoivia vaikutuksia. Hyviä tuloksia on saavutettu erityisesti kivunhoidon ja autonomisen hermoston moninaisiin säätelyhäiriöiden hoidossa. Erityisen mielenkiintoisia ovat tutkimukset, joissa värähtelyaalloilla on saatu muutoksia elimistön aineenvaihdunnan säätelyssä, jotka ovat olleet mitattavissa verestä mitattuina arvoina, mm. kolesteroliarvoihin. Myös värähtelyhoidon vaikutukset Parkinsonin taudin hoidossa ja vanhusten lihastoiminnan vireyden säätelyssä ovat merkittäviä.

Matalafrekventtisiä menetelmiä on kuitenkin tutkittu vielä erittäin vähän, jolloin varsinainen tieteellisen näytön tulokset perustuvat vasta suppeaan materiaaliin ja harvoihin sairaustiloihin ja oireisiin. Tästä huolimatta menetelmää voi varauksetta suositella yksittäisten potilaiden hyvin moninaisten oireiden hoitoon, koska yksilötason erot hoidon tehoon voivat olla hyvinkin suuria. Tulevaisuudessa menetelmän lisääntyvä tutkimus ja laajentuvat hoitokokeilut antavat lisäviitteitä Neurosonic-hoidon moninaisiin käyttöindikaatioihin.

Risto Kuosa, Anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkäri/PHSOTEY


Keski-ikäinen nainen, CP-vamma (Diplegia spastica)

Asiakas ollut 4 kertaa tuolissa, 2 kertaa palautumisohjelmalla ja 2 kertaa uni/stressiohjelmalla hoitoaikojen ollessa 10-14 min välillä.

Asiakkaan tuntemukset hoitojen jälkeen:- seisoma-asento parempi, kantapäät nyt kontaktissa alustaan/maahan (aiemmin ei onnistunut).

- kävely ja seisoma-asennon ylläpito helpompaa, ei tarvitse nyt jännittää pohkeilla. - pää tuntui kirkkaalta.

Fysioterapeutin huomiot hoitojen jälkeen: - Hamstring-lihasten kireys lieventynyt (liikkuvuus yhden neurosonic-hoidon aikana 20-30 astetta parempi kuin ennen hoitoa).

Tuomas Repo, fysioterapeutti


Keski-ikäinen nainen, MS-tauti

Asiakas ollut 3 kertaa tuolissa palautumisohjelmalla, hoitoaikojen ollessa vain 10-14 minuutin väliltä.

Asiakkaan tuntemukset hoitojen jälkeen:- turvotus alaraajoissa lieventynyt heti yhden hoidon jälkeen- aineenvaihdunta sekä nestekierto vilkastuivat, kädet sekä niska hikosivat.

- liikkuminen pyörätuolilla sekä kyynärsauvoilla nyt helpompaa- olo rentoutunut ja jalat tuntuvat kevyemmiltä.

Fysioterapeutin huomiot hoitojen jälkeen:- alaraajojen linjaus (nilkka-polvi-lonkka) nyt suorassa ensimmäistä kertaa puolen vuoden aikana Thera vital-restoraattorilla polkiessa- kasvot punoittivat voimakkaasti jokaisen hoidon jälkeen.


Terveyskeskus

Hei

Divaani on ahkerassa käytössä. Olemme testanneet eri ohjelmia ja todella hyvin toimii. Jonkun verran jo testattu asiakkaillakin ja ovat kokeneet laitteen miellyttävänä. Laajamittaisemmin käyttö alkanee tässä parin viikon sisällä, sillä nyt on luotu oma ajanvaraussysteemi divaanille. Yhtenä päivänä kokeilin rentoutusohjelmaa. Minulla on polvessa rasitusvamma, joka silloin tällöin aktivoituu ja polvi oli sen verran kipeä, että onnuin. Divaanilta noustuani polvikipu oli poissa, ja on pysynytkin poissa.

Margit, esimies terveyskeskuksessa


Mieliala, stressi, lihaskivut

Neurosonic on:

- auttanut illalla kehoa ja mieltä rauhoittumaan, uni tulee paremmin ja levollisin mielin.
- tasapainoittanut autonomista hermostoa.
- parantanut mielialaa.
- lisännyt verenkiertoa ja esim maitohappojen poistumista jaloista helpottaen rasituksen jälkeistä palautumista.
- parantanut suoliston toimintaa ja ruuan imeytymistä merkittävästi.
- vähentänyt säännöllisen i.v.-nesteytysten tarvetta merkittävästi.
- lievittänyt lihaskipuja ja jumeja.
- vähentänyt päänsärkyjä ja lievittänyt päänsärkyä /migreeniä säryn alkuvaiheessa.
- poistanut stressistä johtuvan fyysisen ahdistuksen ja pahan olon tehokkaasti iltaisin.
- ennen saunaa otettuna ohjelma on auttanut kestämään lämpöä paremmin ja auttanut hikoilemaan normaalisti saunomisen aikana, normaalisti kroppa ei siedä saunan lämpöä tai helteitä ollenkaan.
- auttanut jaksamaan töissä, kesken työpäivän 12 min aktivoiva ohjelma.

Kaikki nämä 12 min ja 37 min ohjelmilla, ajoittain myös 24 min.

Jenna


Fibromyalgia ja Neurosonic patja

- Kovat uupumusoireet jääneet täysin pois.
- Kivut pysyy poissa. Pahimpina sadekausina ne pysyy hallinnassa.
- Raajojen voimattomuus ja kivun tuoma liikeratojen suppeus häviää kun käy patjalla.
- Verenkierto ei ole koko patjan käytön aikana (1,5v) enää päässyt siihen pisteeseen, että palelisin usean peiton alla.
- Stressin sietokyky parantunut huomattavasti.
- Jos on niin kiire, ettei kerkeä pitkään aikaan itse patjalle, huomaan olevani todella huonossa kunnossa. Kuten tälläkin hetkellä, vasen puoli alkaa kohta olla pois pelistä kovan voimattomuuden tunteen ja kipujen vuoksi. En pysty ajamaan autoa tai kantamaan mitään itse  ja uupumus on niin kova, että nukahdan kovan vapinan kera kesken päivän.

Tiia Haapa-Aho


Uniongelmat

Meidän perheessä on patja ollut käytössä 2,5 vuotta.

Siitä on ollut apua lasten kasvukipuihin ja muutenkin lapset haluavat välillä rauhoittua ja auttaa myös heitä nukahtamaan paremmin.

Itsellä olen huomannut, että päivittäinen käyttö on viimeaikoina helpottanut vaihdevuosi-vaivoihin, yöhikoilu vähentynyt.

Liikuntasuoritusten jälkeiseen palautumiseen aivan ykkönen! Mahdollistaa peräkkäisinä päivinä kovat treenit!

Oma unenlaatu parantunut, nukun syvemmin ja tarvitsen tunnin vähemmän unta kuin aiemmin.

Patjan tullessa se pääsi heti tulikokeeseen, minulla oli AMK-päättötyö tekeillä, vaihdoin haastavampaan työhön ja hoidin hyvin sairasta lähiomaista 300km päässä plus normi arjen pyöritys. Valmis soppa stressille ja unettomille öille. Määräsin itselleni joka päivä yksi, rentouttava tai palauttava hoito. Tuloksena yöt tuli nukuttua kuin vauva ja aamulla heräsin virkeänä ja levänneenä valmiina päivän koitoksiin.

Ensimmäinen kerta elämässä kun en stressannut asioita, nukuin kaaoksen keskellä hyvin ja olin muutenkin ystävällisempi ihminen ja iloinen perheen äiti 😀

Sari


Uniongelmat, lihasjäykkyys

Neurosonic-patja kotona:

- työpaikalla käytin patjaa syksyn 2016 ajan n. 2-3 kertaa viikossa
- ostimme laitteen kotiin talvella 2017, nyt käytössä päivittäin.

Miehen kokemus: ollut "aina" lihasjäykkyyttä ja jumeja, liikkuu paljon. Pian käytön alettua selkeä parannus lihaskireyksiin, myös minä näen esim. kävelyn rentoutuneen huomattavasti. Hyvä ja rentoutunut olo, uni palauttavampaa, vaikka nukkunut ennenkin ok.

Omat havainnot: Vuoden takaisista labrakokeista parannusta (toukok. 2017) tuloksiin:

- lähes db-diagnoosista -> paastosokeriarvo normaali.
- Kokonaiskolesterolissa ei muutosta -> ldl-arvo pudonnut alas.
- Verenpainelääke -> pois, arvot 110/70, edelleen ilman lääkettä.

Muut havainnot:

- pitkäkestoinen stressi -> mitä se on? Ero entiseen huima vajaassa vuodessa!
- Tik-liikkeet hävinneet lähes tyystin. Kaulalla kohonnut jänne/lihas ei enää erotu.
- Tinnitus helpottanut selkeästi.
- Unen laatu parantunut merkittävästi. Koko käytön aikana ei yhtään huonosti nukuttua yötä. Saatan herätä edelleen muutaman kerran yöllä, mutta uni tulee välittömästi. Sekin auttaa, ettei asiasta enää koe tarvetta stressata.
- Lonkan nivelrikon hoidossa en pysty toistaiseksi näkemään suoraa yhteyttä muuten kuin että ei ainakaan pahenna oireita/kipua ja toimii tukena lihasharjoittelussa ja kävelyn liikeratojen normalisoinnin harjoittelussa. Rentouttaa siis.

Hannele K.


Musiikkiterapeutti

Olen musiikkiterapeutti ja käytän neurosonicia joskus varsinaisen musaterapiatyön lisäksi, pääosin kehitysvammaisille asiakkaille.Viitekehitykseni on lähinnä pedagoginen ja toimintatapa on vahvasti toiminnallinen. Viime aikoina olen monien syiden takia itse kovin väsynyt ja mietin olisiko mahdollista tehdä työtä hieman toisin, kuin aina vain laulaa, soittaa ja olla tiivisti vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa? Eli hieman laskemalla toiminnallisuutta alas ja enemmän kuuntelemalla mitä asiakas todella tarvitsee. Ihme,kyllä, neurosonic patja on tullut tässä tehtävässä suureksi avuksi.Näin esim.huomasin, ettei asiakas aina tahdo soittaa/laulaa kanssani ja olla jatkuvasti "tehokas" vastaanottaja. Joskus hän haluaa enemmän "vain olla", makaa vain hiljaa tai keskustella kanssani "maailman menoista". Joskus hän haluaa purkaa paineita ja kuunnella hoidon aikana ihan "oma musaa", ei siis sellaista, mikä terapeutti tarjoa. Ja mitä on parasta, olen huomannut, ettei "neurosonic musiikkiterapia" ole yhtään perinteistä musiikkiterapia huonompaa. Esim. tänään olen oikeasti kohdannut sellaisia asiakkaiden toiveita, jotka ei koskaan aikaisemmin tavannut. Näin, yksi kehitysvammainen asiakas, joka on tavallisesti hyvin pidättyväinen, rupesi kertomaan minulle murheita ja toiveita 12 min. aktivoivan ohjelman hoito-aikana. Ja hauskaa,kuinka hän odotti hoitoon pääsyä, ihan pakotti minua "laita ne piuhat nopeasti" toimimaan. Se hoitoaika olikin hänelle laatuaikaa, kun hän kertoi kaikki murheet pois ja sai tukea ja hyväksyntää. Siis siinä mielessä neurosonic-hoito on ollut lähinnä psykoterapiaa, toki - lyhyt...Ja toisella asiakkailla hoito "paljastui" todellista lempi"musaa", joka hän (asiakas) itse on tuonut tablettissa soittamaan minulle.Ja se lempi biisi ei suinkaan ollut mitä minä tälle asiakkaille miettinyt ...Siis olen oppinut että, kyllä, niin voimakas aistikokemus, mitä neurosonic voi tarjoa, voi olla yhtä arvokas kuin ns.perinteinen musiikkiterapia.


Neurosonicin asiakkaita:

- Finnair
- Paulig
- Pori
- Fressi
- Auron